top of page

Hikvision DS-2TD2617B-6/PA Termografik IP Termal Kamera

Updated: Jun 2, 2020

Hikvision DS-2TD2617B-6/PA Termografik IP Termal Kamera

Vücut ısısı tarayan termal kameralar

Corona (Covid-19) virüsünden domuz gribine: Termal kameralar ile ateş ölçümü

Neden ateş tespiti?

Hareketliliğin arttığı zamanlarda, enfeksiyonlar da ulusal sınırlarda kalmaz. Corona (Covid-19), ebola, SARS veya domuz gribi: Kimse bir salgının veya bir salgının sonuçlarını hayal etmek istemez. Bu nedenle, büyük risk grubundaki kişileri erken teşhis etmek toplum sağlığının yararınadır .Havaalanları , alışveriş merkezleri veya stadyumlar gibi yoğun kullanılan tesislerin işletmecileri hastalıkların önlenmesi için özel bir sorumluluk taşırlar.

Neden termografi ile ateş ölçümü?

Enfeksiyon için önemli bir gösterge, genellikle ateş olarak bilinen vücut ısısı artışıdır(yakın çevredeki diğer insanlarla karşılaştırıldığında).Termografi, sadece bireyleri değil, aynı zamanda geniş insan akışını taramak için ideal bir yöntemdir. Bunu yapmak için, gözün iç köşesindeki sıcaklık ölçülür ve sapması durumunda bir alarm tetiklenir. Bu, artan vücut sıcaklığına sahip kişilerin hızlı ve güvenilir bir şekilde tanımlanmasını ve daha kesin testler için izole edilmesini sağlar.

Termal Kameraların ateş ölçümü özelliği sayesinde ekranda çıkan kare ile alan içinde ölçülen sıcaklığı rahatlıkla tespit edebilirsiniz .Bu alan, insan için ateşi olduğu tespit edilen eşik değere göre tasarlanmıştır. Böylelikle alan içerisinde olan kişilerin sıcaklığı tespit edilebilecek ve rahatlıkla hasta olup olmadıkları izlenebilecektir .Kullanıcının ölçüm verilerine yorum yapmasına gerek kalmadan net bir sonuca ulaşa bilinecektir. Bu özellik olmayan termal kameralarda dış etkenler (sıcaklık yayan materyaller) ölçümü etkileyecek ve kullanıcıyı yanıltacaktır.

Termal kameralar, hastalığa yakalanan kişileri tanımlamak için mükemmeldir.

Güvenilir: 1280 x 960 piksele kadar çözünürlük ve iyi termal hassasiyet

Esnek: harici bir ekrana veri aktarımı için bir HDMI arayüzü sayesinde,güvenlik kontrolleri gibi yarı sabit uygulamalarda da kullanılabilir.

Kolaylık: yüksek düzeyde kullanıcı kolaylığı sayesinde farklı personel tarafından kolaylıkla kullanılabilir

Lütfen Dikkat..

Her termal kamera HUMAN BODY TEMPERATURE değildir.

Ülkemizdeki corona virüs salgını tehlikesi sebebiyle termal kamera ürünlerine yoğun bir talep söz konusu.

Termal kameralar farklı alanlarda, farklı sektörlerde,farklı amaçlar için tasarlanıyor,üretiliyor ve kullanılıyor.

Sağlık sektöründe de insan vücut sıcaklığını ölçmek için tasarlanıp üretilmiş termal kameralar var. Bu termal kameralar yaklaşık 30 ve 45 santigrat derece aralığında ölçüm yapan ve yüksek ölçüm hassasiyetine sahip olmak zorunda olan cihazlardır.

Bu cihazlarda 0.5 santigrat derece üstünde bir sapma değeri kabul edilemez.Sağlık sektöründe kullanılan termal kameralar kullanım amacına uygunbir hassasiyette olmak zorundadır.

Endüstride kullanılan termal kameralar ise yaklaşık-20 santigrat derece ile 1200 santigrat derece arasında ölçüm yapabilen cihazlardır.Ölçüm skalası çok geniş olduğu için en kaliteli cihazlarda dahi yaklaşık (+,-) 2 santigrat derecelik bir sapma söz konusu.

Bu sapma değeri endüstriyel sektör kullanımlarında mazur görülebilir bir sapma değeri olabilir ama sağlık sektöründe bu sapma değeri kabul edilemez.

O yüzden lütfen alacağınız termal kamera ürününün kullanım amacına uygun olup olmadığına dikkat ediniz.



43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page